Om mig

Catherina Ronsten
En engagerad, en ”doer” som får saker och ting ur händerna, en projektledarvirtuos, genomtänkt, idérik, spontan, viljestark, alltid positiv – inget är omöjligt, kritisk, prestigelös, målmedveten, glad, intresserad, flexibel.

Gotländska
Jag är född och uppvuxen i Visby, flyttade från ön till fastlandet i mitten av 80-talet. Efter en kort sejour i Göteborg och en lång cykeltur mellan Gibraltar och Sverige gick flyttlasset till Stockholm där jag trivdes bra och hade en rad roliga och spännande jobb.  Är utbildad journalist och marknadsekonom (och ett gäng yrken till… bla. copywriter, florist och kosmetolog mm). Jag har en engagemangstyrdkarriär bakom (?!) mig. Okej… fortfarande pågående;-).

Politik
Under 80- till 90-talet var jag engagerad politiskt – något som jag varmt rekommenderar alla som vill göra en viktig insats för vårt samhälle. Jag har varit anställd av ett politiskt parti och arbetade i Sveriges Riksdag i tre år (så kul och spännande!), suttit i Stockholm stads kommunfullmäktige som ordinarie ledamot och haft en rad roliga uppdrag ”högt upp” (partistyrelse, arbetsutskott mm) i ett av våra riksdagspartier. Inspirerande och väldigt lärorikt!

Miljöengagemang
Jag har stått ”på barrikaderna” för ett ökat miljöengagemang, varit ansvarig för utbildningsdelen i Det Naturliga Stegets Miljöinstitut och arbetade i början av 90-talet med några av Sveriges största företag – för att hjälpa dem med miljörevisioner, miljöutbildning mm. På Det Naturliga Steget fick jag också förmånen att medverka till att skapa och ge ut tre miljöspel tillsammans med spelföretaget Alga. Med ett av spelen slog vi Guinness rekord då vi fick över 49.000 elever och lärare att spela vårt spel under en dag.

Fairtrade
Därefter blev jag ‘headhuntad’ av Svenska Kyrkan att starta Rättvisemärkt 1995-1996 (idag Fair Trade) och gjorde det.

Egen företagare
Jag startade eget företag i september 1996. Underbart att vara egen företagare! Från början satsade jag på att arbeta med PR och marknadsföring samt som etikkonsult, gjorde bla. Svenska Body Shops första sociala redovisning. Jag utbildade mig till journalist på Skurups Folkhögskola och ”kom hem” – helt rätt för mig! Ny kunskap och möten med människor i en suverän kombo. Jag fokuserade på att skriva och sälja artiklar med inriktning att ”ha kul och må bra på jobbet och privat” och toppade med det som var extra säljbart; kändisporträtt.

Betydelsefulla Möten
Sedan början av 2000-talet driver jag mitt ’hjärteprojekt’ Betydelsefulla Möten 2act, ett inspirations- och storytellingföretag där vi samlar på berättelser där människor berättar om betydelsefulla möten. Allt för att väcka engagemang och inspirera till ökad förståelse om hur mycket vi alla betyder och kan betyda för varandra. Att samla på betydelsefulla möten är världens roligaste och bästa jobb! Genom åren har jag samlat in över 10.000-tals berättelser och det har blivit ett tiotal böcker där flera berättelser och människors möten presenterats. Under några år gav vi också ut Betydelsefulla Möten Magasin.

Sedan 2016 har vi varit familjehem, tagit hand om och väglett utsatta barn. Under den tiden har Betydelsefulla möten legat lite i träda. Men Betydelsefulla möten sker hela tiden och över hela världen – vilket är underbart!

Mina styrkor är att jag är en ”doer” som kan ta ett projekt från start till mål. Jag är målmedveten, envis, snabb och social. Dessutom gillar jag förändringar (nyfikenheten styr mycket i mitt liv). Jag är ständigt på jakt efter nya möjligheter och passar under tiden på att njuta av livet.

Fotograf: Per Hessman